Risotto cu sofran si calcan

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-1.5 l supa de legume (eu mai fac rar si din cuburi...dar fff rar ca au prea multa sare)
  • 1 cup risotto ( sunt masurile acelea de diferite dimensiuni)
  • 1 ceapa mica
  • sofran (plicul pe care l-am folosit are 0.12g...am folosit jumatate)
  • 1 lingurita de unt
  • 2 linguri de parmesan ras
  • 50 ml vin alb

Mod de preparare

In primul rand preparam supa. Cand aceasta este aproape gata ne pregatim de risotto.

Ceapa tocata marunt o calim in putin ulei de masline sau unt. Adaugam orezul si amestecam pentru un minut.

Peste orez si ceapa adaugam vinul si lasam sa scada putin. Cand acesta a scazut, incepem sa adaugam supa putin cate putin. La primul polonic de supa am adaugat si sofranul. Eu nu pun mai mult de un polonic, dar aproape tot timpul pregatesc maxim doua portii intr-o tigaie potrivita ca dimesiuni.

Va mai spuneam, ca secretul unui risotto cremos este adaugarea supei putin cate putin. Cand cea din urma a scazut, adaugam urmatoarea tura de supa. Si tot asa pana orezul este gatit pe gustul fiecaruia (mai facut sau mai all dente). Mie nu-mi place foarte bine facut si dureaza in general maximum 20 de minute (fara prepararea supei).

Cand risotto este gata, il luam deoparte si adaugam untul si parmesanul ras. Mai invartim putin pana se incorporeaza toate si servim.

Calcanul l-am pregatit separat. L-am curatat si facut file, apoi l-am prajit in putin ulei de masline.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise