ROMBURI CU NUCA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g zahar,250 g faina,un ou,50 g unt,2 linguri miere de albine,un varf de cutit amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet de mere,100 ml lapte.
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri cacao,250 g zahar,200 g unt,8 linguri cu lapte
  • Pentru ornat: miez de nuca macinat si zahar

Mod de preparare

Untul se freaca foarte bine cu zaharul,se adauga oul,faina putin cate putin,mierea de albine,amoniacul si laptele.

Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se introduce tava la cuptor pentru a se coace si rumeni frumos.

Pentru glazura se topesc usor toate ingredientele la baie de aburi.

Prajitura cand este gata,se raceste si se taie in romburi.Fiecare rombulet se trece prin glazura calduta,apoi se pudreaza cu nuca macinata si zahar.

Se aseaza pe un gratar sa se usuce bine,apoi se aranjeaza pe platou pentru a putea fi servite.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise