ROMBURI CU NUCA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g zahar,250 g faina,un ou,50 g unt,2 linguri miere de albine,un varf de cutit amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet de mere,100 ml lapte.
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri cacao,250 g zahar,200 g unt,8 linguri cu lapte
  • Pentru ornat: miez de nuca macinat si zahar

Mod de preparare

Untul se freaca foarte bine cu zaharul,se adauga oul,faina putin cate putin,mierea de albine,amoniacul si laptele.

Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se introduce tava la cuptor pentru a se coace si rumeni frumos.

Pentru glazura se topesc usor toate ingredientele la baie de aburi.

Prajitura cand este gata,se raceste si se taie in romburi.Fiecare rombulet se trece prin glazura calduta,apoi se pudreaza cu nuca macinata si zahar.

Se aseaza pe un gratar sa se usuce bine,apoi se aranjeaza pe platou pentru a putea fi servite.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise