Rosii coapte cu sos Pesto

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 rosii mari si coapte
  • 50 g busuioc proaspat
  • 25 g seminte de pin prajite
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • 25 g parmezan ras
  • sare, piper

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se taie rosiile jumatati si se aseaza pe un singur strat, cu partea taiata in sus, intr-o tava de copt. Se pregateste sosul Pesto: se pune busuiocul, semintele de pin si usturoiul intr-un blender si se amesteca pina se obtine o pasta. Se adauga si uleiul amestecand continuu. Se transfera intr-un castron, incorporeaza parmezanul si asezoneaza cu sare si piper. Se pune pe fiecare rosie cite 2 lingurite de sos si se da la cuptor timp de 20 min pina cind se inmoaie. Este o garnitura ideala pentru miel la gratar. Se serveste si cu salata verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise