Rosii copate cu usturoi si verdeturi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii (prunisoare taiate in doua pe lungime)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 cana busuioc proaspat, tocat marunt
  • 2 linguri rozmarin proaspat, tocat
  • 1 lingurita zahar
  • 3/4 lingurite sare

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 120 grade C. Se captuseste o tava de copt cu folie de aluminiu.

Intr-un castron mare, se amesteca rosiile cu uleiul, usturoiul, busuiocul, rozmarinul, zaharul si sarea. Se pun rosiile in tava, cu partea taiata in sus si se coc 3 ore sau pana cand rosiile se strang si pielita lor este incretita.

Se servesc la temperatura camerei sau reci.

Desi le trebuie un timp lung de coacere, necesita foarte putina atentie. Odata coapte, vor tine cateva zile in frigider.Mancati-le ca atare sau utilizati-le in sosuri pentru paste si in salate.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise