Rosii cu oua si sos de patrunjel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 18 rosii,
  • sare,
  • piper negru,
  • 1 ceapa mare taiata rondele,
  • 5 oua,
  • 9 linguri pesmet,
  • 180 ml ulei de masline,
  • 9 linguri patrunjel verde tocat,
  • 3 catei de usturoi taiati marunt,
  • 1 1/2 lingura zeama de lamaie sau otet de vin

Mod de preparare

Se spala rosiile, se sterg si se taie felii groase de 5 mm.

Se aseaza cateva felii - una langa alta - pe un platou mic si ingust si se presara cu sare si piper dupa gust. Peste rosii se pune un strat de rondele de ceapa, se condimenteaza si se continua astfel pana ce se termina rosiile si ceapa. Se acopera cu o folie de aluminiu, peste folie se pune o greutate ca sa le preseze si se tin doua ore la rece.

Se fierb ouale tari, se pun in apa rece sa se raceasca si se decojesc.

Pentru sosul de patrunjel se inmoaie pesmetul circa 5 minute in uleiul de masline si pe urma se adauga patrunjelul verde si usturoiul.

Se taie ouale fierte marunt si se incorporeaza in sos, impreuna cu zeama de lamaie sau otetul. Se amesteca bine, se sareaza, se pipereaza si se da la frigider.

Inainte de a servi rosiile, se ia folia de aluminiu de pe ele, se scurge surplusul de zeama si se toarna deasupra putin sos de patrunjel. Restul se serveste separat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise