Rosii umplute cu orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 rosii
  • 1 canita de orez
  • 4 canite de apa
  • 1 morcov
  • sare, piper
  • ulei
  • cateva cubulete mici de cascaval (dupa preferinta)

Mod de preparare

Rosiile se spala, si li se taie un capacel, dupa care se scobeste continutul cu o lingura, avand grija sa nu se rupa peretii rosiei. Se lasa la scurs, apoi se dau in interior cu putina sare si piper.

Separat se fierbe orezul si morcovul dat pe razatoare.

Cu orezul fiert se umplu rosiile. Deasupra lor se pun cubulete mici de cascaval.

Se aseaza rosiile astfel umplute intr-o tava cu ulei si se dau la cuptor la foc potrivit pana se coc, iar cascavalul se topeste.

(Fara cascaval poate fi consumat si de vegetarieni sau de cei care tin post)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise