ROSII UMPLUTE CU SPAGETTI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50g.spagetti,
  • 750g.bacon,
  • 1 ceapa,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1dl. frisca pentru gatit,
  • 3 oua,
  • piper,
  • sare,
  • 750g.parmezan,
  • 200g.amidon alimentar,
  • 1 manunchi de patrunjel verde,
  • 4 rosii mari,
  • unt;

Mod de preparare

1.Se fierb spagetti-le in apa cu sare \"al dente\"Se strecoara.

2.Se taie cubulete baconul si se frige intr-o tigaie de teflon.Se curata ceapa si usturoiul.Ceapa se toaca marunt si se pune peste bacon si se calesc impreuna 3-4 minute.Se adauga usturoiul zdrobit si frisca de gatit.Se sareaza si se pipereaza sosul si se fierbe pana se ingroasa,se ia de pe foc si se amesteca cu spagetti-le.

3.Ouale se bat bine,apoi se adauga parmezanulras,amidonul alimentar,o lingura de patrunjel verde tocat si se amesteca , de asemenea , cu spagetti-le.

4.Se spala rosiile,se scobesc de pulpa,apoi se sareaza si pipereaza in interior.Se umplu cu compozitia de spagetti,se pun intr-un vas de jena uns cu unt si se coc in cuptor preincalzit, la 160*C, 25 de minute.

4.Rosiile umplute se servesc pe foi de salata verde si se orneaza cu patrunjel verde .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise