Rulada - desert

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 varf de cutit amoniac
  • gem sau crema dupa preferinta

Mod de preparare

Se amesteca bine zaharul cu ouale,se adauga uleiul si se amesteca incontinuu,dupa care se adauga faina si amoniacul cernute impreuna si zaharul vanilat.

Tava se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina inainte de a turna compozitia.

Cand este gata se scoate frumos pe un prosop curat si umed,se umple cu gem, nuca,nuca cocos si se ruleaza usor si strans in acelasi timp.Se poate pudra cu zahar si se pastreaza la frigider.

Rulada se poate umple si cu diferite creme (de vanilie, de ciocolata,fructe de padure etc.)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise