Rulada-aperitiv Rodica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 ml de lapte
  • 125 g de margarină
  • 5 linguri de făină
  • 5 ouă
  • unsoare pentru uns tava
  • Umplutura:
  • 150 g de caşcaval
  • 100-150 ml smântână
  • 150 g de telemea
  • măsline mărunţite(opţional)

Mod de preparare

Se face un aluat subţire din 5 linguri de făină cu nişte lapte. Restul de lapte se pune cu margarina pe foc. Când margarina e topită, se toarnă aluatul subţire. Se amestecă pe foc până se îngroaşă, se trage deoparte(cam 6-7 minute). Se adaugă pe rând câte un ou până se termină ouăle.

Se toarnă compoziţia în tava mare de la aragaz unsă cu unsoare şi tapetata cu făină. Se coace la foc potrivit 45-60 de minute.

Se scoate şi se acoperă tava cu hârtie pe care se pune un dog(planşetă). Se răstoarnă şi, cu ajutorul hârtiei, se rulează. Când e domolită bine, se întinde umplutura şi se rulează cu grijă, cu ajutorul hârtiei.

Umplutura:

Se rade telemeaua şi caşcavalul pe răzătoarea mică, se amestecă pentru a se lega cu nişte smântână.

Cine doreşte poate pune şi nişte măsline tocate pentru culoare.

Se serveşte caldă. E de-li-cioa-să!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise