Rulada cu ananas si cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt pandispan:
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100 gr faina
  • 25 gr amidon
  • 30 gr fulgi de cocos
  • Crema si ornat:
  • 1 conserva rondele de ananas (340 gr)
  • 400 ml frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 100 gr fulgi de cocos
  • cirese confiate

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu 4 linguri apa rece pana devin o spuma,se adauga zaharul tos si zaharul vanilat,apoi faina amestecata cu amidon si fulgii de cocos.La urma albusurile batute spuma,amestecand usor cu o spatula de sus in jos.Se pune compozitia in tava mai mare,pe hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt cca 10 minute.Se scoate cu tot cu hartia de copt si cat e calda se rastoarna pe un prosop de bucatarie umed,se desprinde hartia si se ruleaza cu ajutorul prosopului.

Crema:Batem frisca cu intaritorul,oprim putin pt decor,iar restul amestecam cu ananasul taiat bucati si scurs si jumatate din cantitatea de cocos.Desfacem rulada,repartizam crema uniform,rulam la loc si lasam la rece cel putin 3 ore.Ornam apoi cu fulgii de cocos ramasi,buc de ananas si cirese confiate.

Daca mai rezista pana a doua zi e si mai buna!:)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise