Rulada cu biscuiti si banana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g biscuiti simpli
  • 150g margarina
  • 150ml lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 200g zahar
  • 3-4 linguri de lichior de visine ,cirese amare
  • o esenta de rom sau 2
  • pentru crema alba:
  • 500ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 6 linguri de gris
  • 150g margarina
  • 150 g nuca de cocos
  • 2 banane

Mod de preparare

Se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam,cacaoa si margarina cubulete

mestecam pana se topeste si punem sfaramam biscuiti cu sucitoru si turnam peste ei compozitia calduta ,adaugam 3 linguri de lichior si esenta de rom

Crema alba :

Se pune laptele la fiert cu zaharul si cand a dat in clocot se pune grisul mestecam bine si cand a inceput sa se ingroasa il luam dupa foc ,adaugam margarina cubulete si la sfarsit nuca de cocos.

Se pune pe o folie crema de gris cu nuca de cocos ,se intinde ca o foaie ,se adauga crema din biscuiti ,se intinde la fel ca si crema din gris dupa care punem banana intreaga ,se ruleaza usor ca un salam.

Din aceasta compozitie ies cam doua rulade de 30 cm.

Daca doriti puteti sa le ornati cu fulgi de ciocolata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise