Rulada cu brinza si marar

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 625 ml lapte
  • 4 oua mari
  • 150 gr. margarina
  • 150 gr. faina
  • 400 gr brinza vaci bine stoarsa
  • grasa
  • marar verde
  • sare

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert impreuna cu margarina. Cind fierbe, se adauga dintr-o data faina. Se amesteca bine sa nu se faca cocolosi si se lasa pe foc pina da un clocot - doua, amestecind continuu. Se ia de pe foc si cind este pe jumatate racita compozitia de mai sus se incorporeaza unul cite unul cele 4 oua intregi, amestecind dupa fiecare. Se adauga sare dupa gust. Rezulta o compozitie de consistenta unei smintini groase, care se toarna intr-o tava mare, unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc mediu 40 minute pina devine usor maronie. Cam dupa 20 de minute de la introducerea in cuptor se inteapa pentru a nu se crapa. Se rastoarna pe un prosop si imediat se unge cu brinza care a fost frecata cu mixerul si la care s-a mai adaugat marar verde tocat. Se ruleaza cu ajutorul prosopului se unge putin deasupra cu unt sau margarina si se mai introduce pentru 10 minute la cuptor la foc mic, asezata pe diagonala in tava.

Se serveste taiata felii rece sau calda. Este foarte buna si reincalzita la cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise