RULADA CU CAPSUNI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri cu zahar,
  • 5 linguri cu faina1/2 lingurita praf de copt,
  • 1 lingurita suc de lamaie,
  • 2 linguri cu apa;
  • Pentru crema:
  • 200 g unt.
  • 150 g zahar pudra.
  • 250 ml lapte,
  • 2 linguri cu faina3 linguri zahar,
  • 1 praf de budinca de capsuni;
  • Pentru ornat:capsuni proaspete;

Mod de preparare

1. Albusurile se bat cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, cu faina, apa, praful de copt si sucul de lamaie si se toarna peste albusurile batute spuma. Cand compozitia s-a omogenizat bine, se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Cand se scoate din cuptor, se ruleaza cu ajutorul unui prosop de bucatarie si se lasa sa se raceasca.

2. Se prepara crema: se amesteca pe foc laptele cu faina, 3 linguri zahar si praful de budinca pana se ingroasa. Cand s-a racit, se amesteca cu untul, care a fost frecat bine ,in prealabil, cu zaharul pudra.

3. Dupa ce blatul s-a racit, se unge cu crema si se ruleaza. Se orneaza cu crema si capsuni proaspete.

Obs:Se poate prepara cu mure, zmeura sau afine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise