RULADA CU CAPSUNI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri cu zahar,
  • 5 linguri cu faina1/2 lingurita praf de copt,
  • 1 lingurita suc de lamaie,
  • 2 linguri cu apa;
  • Pentru crema:
  • 200 g unt.
  • 150 g zahar pudra.
  • 250 ml lapte,
  • 2 linguri cu faina3 linguri zahar,
  • 1 praf de budinca de capsuni;
  • Pentru ornat:capsuni proaspete;

Mod de preparare

1. Albusurile se bat cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, cu faina, apa, praful de copt si sucul de lamaie si se toarna peste albusurile batute spuma. Cand compozitia s-a omogenizat bine, se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Cand se scoate din cuptor, se ruleaza cu ajutorul unui prosop de bucatarie si se lasa sa se raceasca.

2. Se prepara crema: se amesteca pe foc laptele cu faina, 3 linguri zahar si praful de budinca pana se ingroasa. Cand s-a racit, se amesteca cu untul, care a fost frecat bine ,in prealabil, cu zaharul pudra.

3. Dupa ce blatul s-a racit, se unge cu crema si se ruleaza. Se orneaza cu crema si capsuni proaspete.

Obs:Se poate prepara cu mure, zmeura sau afine.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise