Rulada cu cascaval

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet margarina
  • 5 oua
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 500ml lapte
  • 200 g cascaval
  • sare

Mod de preparare

Margarina se topeste intr-o cratita cu putina sare si 4 linguri de faina. Cand se rumeneste faina se adauga 500 ml lapte la temperatura camerei si se amesteca pana se face de consistenta unei smantani groase. Se ia de pe foc si dupa 5-10 minute se adauga pe rand 5 galbenusuri. Apoi se pun albusurile batute spuma, iar compozitia rezultata se toarna in tava mare de la cuptor unsa bine cu unt si faina. Se coace cam 40 minute pana se rumeneste. Se rastoarna pe un prosop ud si imediat se presoara cascavalul ras. Se ruleaza strans. Dupa ce se raceste se taie felii. Este o rulada foarte frecventa in meniurile festive ale restaurantelor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise