Rulada cu ciocolata si ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • -5 oua
  • -5 linguri de zahar (100gr)
  • -2 linguri ulei
  • -5 linguri faina (150 gr)
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingura cacao (25-30gr)
  • -praf de sare
  • Pt crema:
  • -100 ml frisca
  • -150 gr ciocolata neagra
  • -150 gr ananas cuburi din compot

Mod de preparare

Blatul

O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt .

Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul , praful de sare pana cand se face o spuma fina si isi schimba culoarea .

Adaugam faina , praful de copt , cacao si uleiul .

Omogenizam .

Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute maxim .

Intre timp pregatim un prosop curat pe care il umezim usor .

Il indindem pe masa .

Cand scoatem tava din cuptor intoarcem blatul pe prosop ,scoatem hartia de copt si rulam .

Ca sa nu se rupa blatul trebuie sa il rulam cand inca este cald.

Lasam sa se raceasca.

Crema :

Punem pe foc frisca la incalzit si rupem in ea bucati de ciocolata amestecand ca sa nu se arda . Amestecam pana cand este topita toata ciocolata si dam deoparte. Punem la racit .

Cand este rece bine batem bine cu mixerul ca sa devina aerata .

Luam 2-3 linguri de crema intr-un alt bol ,iar in cea ramasa adaugam 50 gr cuburi de ananas bine scurse si mixam .

Desfacem blatul din prosop usor sa nu-l rupem , punem crema , nivelam si presaram deasupra restul de ananas .

Rulam iar deasupra punem crema pe care am lasat-o deoparte .

Decoram dupa plac si dam la rece .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise