Albusurile se bat spuma cu mixerul si se adauga 4 l. zahar tos, se continua sa se bata pana se ingroasa. Apoi, se adauga galbenusurile pe rand si la urma faina in ploaie, amestecandu-se de jos in sus. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la cuptor incins 10-15 min. Se scoate tava, se desprinde aluatul si se aseaza pe un prosop umed, dupa care se ruleaza. Intre timp se freaca untul cu 3 l. zahar pudra.
Pe foc se fierbe laptele cu 1 l. zahar. Amidonul se amesteca cu putin lapte rece si se toarna in craticioara cand fierbe laptele, amestecand continuu, sa nu se faca cocoloase. Se da in 2-3 clocote, se ia de pe foc, dupa ce se mai racoreste se adauga zeama de la lamaie, coaja, esenta si stafidele. Apoi se amesteca cu crema rece si se umple rulada. Se pudreaza cu zahar farin vanilat si se da la rece, invelita in celofan.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise