Rulada cu crema de vanilie

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foaie
  • 4 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • un pachet cu praf de crema de vanilie
  • 200 ml lapte dulce
  • 100 g smantana
  • 3 linguri zahar farin
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 linguri cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Pentru foaie:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor.

Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 minute la foc domol in cuptorul

incins inainte.

Cat se face foaia, ne ocupam de crema:

Intr-un bol punem laptele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si batem cu mixerul 3-4 min.

Cand crema s-a intarit adaugam fulgii de ciocolata ,esenta si amestecam.

Cand este gata ,blatul se scoate impreuna

cu hartia , pe un servet umed.

Mai intai se ruleaza cu tot cu servetul si se apasa usor.O lasam sa se raceasca putin apoi intindem crema.

In continuare, incet ,incet cu ajutorul servetului si desfacand hartia, rulam usor.

Decoram rulada cu ciocolata topita

si apoi o lasam la rece pana in momentul servirii

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise