Rulada cu frisca si gem de capsuni

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 lg de faina
  • 4 lg de zahar
  • 2 lg de ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • gem de capsuni
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Separi galbenusurile de albusuri, albusurile de bati spuma cu praful de sare apoi pui zaharul lingura cu lingura si bati pana se intareste bezeaua.Adaugi galbenusurile, faina, uleiul si praful de copt amestecand de jos in sus.

Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata si o dai la cuptor pt 30 de min. la foc mic.

Rastorni blatul pe un servetel umed si indepartezi staniolul sau hartia de copt.

Rulezi blatul impreuna su servetelul.

Se deruleaza blatul racit peste care intinzi gemul de capsuni si apoi rulezi din nou.

Decorezi cu frisca si cu bomboane de ciocolata.

Se da la rece 3-4 ore apoi tai feli si se poate servi.

Pofta Buna!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise