Rulada cu frisca si gem de capsuni

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 lg de faina
  • 4 lg de zahar
  • 2 lg de ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • gem de capsuni
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Separi galbenusurile de albusuri, albusurile de bati spuma cu praful de sare apoi pui zaharul lingura cu lingura si bati pana se intareste bezeaua.Adaugi galbenusurile, faina, uleiul si praful de copt amestecand de jos in sus.

Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata si o dai la cuptor pt 30 de min. la foc mic.

Rastorni blatul pe un servetel umed si indepartezi staniolul sau hartia de copt.

Rulezi blatul impreuna su servetelul.

Se deruleaza blatul racit peste care intinzi gemul de capsuni si apoi rulezi din nou.

Decorezi cu frisca si cu bomboane de ciocolata.

Se da la rece 3-4 ore apoi tai feli si se poate servi.

Pofta Buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise