RULADA CU FRISCA SI VISINE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 75g. ciocolata de menaj,
  • 5 oua,
  • 175g.zahar,
  • 100g.faina,
  • 75g.amidon alimentar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 750. visine(pot fi si din compot),
  • 6 foi de gelatina,
  • 500g.iaurt cu aroma de visine,
  • 1 pachet praf de vanilie,
  • zahar tos pentru presarat,
  • 2-3 linguri ciocolata rasa,
  • 200ml.frisca;

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Ciocolata de menaj se rupe in bucati si se topeste in bain-marie.

2.Se separa ouale.Galbenusele se freaca cu zaharul si cu 2 linguri apa calda pana isi dubleaza volumul.Se adauga ciocolata topita, faina amestecata cu amidonul alimentar si cu praful de copt.Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri.Se toarna amestecul rezultat intr-o tava unsa si captusita cu hartie de copt si se coace timp de 12 minute.

3.Se spala si se curata visinele de os . Daca se folosesc din compot , se scurg de suc. Gelatina se inmoaie in apa rece.

4.Se scoate blatul din cuptor, se ia hartia de copt, se aseaza blatul pe un prosop de bucatarie presarat cu zahar si se ruleaza.Se lasa sa se raceasca.

5.Iaurtul se amesteca cu praful de vanilie,apoi se incorporeaza gelatina inmuiata si frisca batuta spuma.Se pune compozitia la rece.

6.Se desface rulada, se presara visine, apoi 2/3 din crema intarita si se ruleaza.Cu restul de crema se unge rulada si se pune pentru 3 ore la frigider.Se orneaza cu visine si ciocolata rasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise