Rulada cu gem de gutui

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Gem de gutui pentru umplut

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus. Se bat spuma tare

albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta

de vanilie si faina.

Se amesteca foarte usor, de jos in sus.

In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt

si se intinde aluatul.

Se coace 8-10minute in cuptorul deja incalzit.

Cand este gata ,blatul se scoate impreuna

cu hartia , pe un servet umed.

Mai intai se ruleaza cu tot cu

servetul si se apasa usor,

apoi se desface si se intinde gemul.

In continuare, incet ,incet cu ajutorul servetului

si desfacand hartia, rulam usor.

Se decoreaza cu ciocolata topita sau cu glazura de ciocolata din comert.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise