Rulada cu lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 90 g zahar
  • 1/2 plic zahar vanilinat
  • sare
  • 100 gfaina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 20 g margarina rama
  • 2 foi gelatina
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie
  • 3 lg. suc de lamaie
  • 100 ml frisca
  • 2 lg. zahar pudra

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul . Se bat ouale cu 60 g zahar, zaharul vanilinat, sare si 2 lg. apa calda. Se adauga faina, praful de copt si margarina.

Se toarna coca in tava si se coace 10-12 minute. Se scoate blatul pe un servet presarat cu zahar pudra si se ruleaza.

Se da in clocot zaharul ramas, coaja si sucul de lamaie si 2 lg. de apa. Se dizolva gelatina in acest amestec si se pune 20 de minute la rece. Se bate apoi frisca si se incorporeaza.

Se unge blatul cu crema si se ruleaza din nou. Se da la rece 2 ore.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise