Rulada cu marmelada (sau dulceata)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • vanilie sau coaja de lamiie
  • marmelada
  • unt si faina pentru forma

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor adaugind faina, putin cite putin. Se toarna compozitia in strat uniform intr-o tava de copt dreptunghiulara, unsa cu unt si presarata cu faina si se coace la foc potrivit. Se incearca cu paiul. Cind este gata se scoate pe un fund de lemn acoperit cu un servet muiat in apa si bine stors, se unge repede cu marmelada sau cu dulceata, se ruleaza strins si se lasa invelita in servetul ud citeva minute, apoi se inveleste rulada intr-un servet uscat si se lasa astfel 2-3 ore. Se aseaza pe un platou lung si se pudreaza abundent cu zahar pudra

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise