Rulada cu marmelada

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi rasi
  • 500 gr. faina
  • sare
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 bucatica drojdie
  • coaja rasa de lamiie
  • 5 linguri zahar
  • marmelada
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Cartofii, fierti cu o zi inainte, se curata si se rad. Se amesteca cu ouale, uleiul, zaharul tos, coaja de lamiie, sarea, zahar vanilat, drojdia farimitata si faina. Se face o coca. Se lasa sa creasca o ora. Se imparte in doua. Pe masa de aluat unsa cu ulei, se intinde o foaie dreptunghiulara de marimea tavii. Se unge tava. Se acopera foaia cu un strat de marmelada, se ruleaza. Se intinde si cealalta foaie, se unge cu marmelada, se ruleaza, se aseaza in tava si se dau la copt la foc potrivit. Aceasta rulada se poate umple si cu nuci amestecate cu zahar sau cu mac pisat si fiert in lapte indulcit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise