Rulada cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru umplutura - 6 mere,
  • 80 g zahar (brun),
  • 75 g nuca taiata marunt,
  • 75 g stafide,
  • 1 lamaie,
  • 2 linguri pesmet,
  • 2 linguri rom,
  • 2 lingurite scortisoara.
  • Pentru aluat: 300 g faina + inca 50 g,
  • 150 g unt moale,
  • 1 lingura smantana dulce,
  • 1 lingura zahar,
  • 3 galbenusuri.

Mod de preparare

Aluatul - Amestecati, intr-un castron, cu varfurile degetelor, faina, zaharul, untul moale si smantana. Framantati repede aluatul, adaugand 2 galbenusuri si circa 3 linguri cu apa rece. (Aluatul trebuie sa fie suplu, sa se desprinda de pe maini.) Adunati-l intr-o sfera, inveliti-l intr-o folie si tineti-l o ora la frigider.

Intre timp, curatati merele, taiati-le cubulete si puneti-le intr-un castron impreuna cu stafidele, coaja rasa de lamaie si romul. Presarati scortisoara si amestecati.

Incingeti cuptorul la 180gr. si tapetati o tava cu hartie pentru copt.

Intindeti aluatul pe planseta infainata, dandu-i forma unui dreptunghi. Presarati pesmetul, lasand pe toate laturile o margine libera de 2 cm, si peste pesmet intindeti un strat de nuca zdrobita. Umeziti marginile aluatului, pliati-le - din toate partile - spre mijloc si „sudati-le”, apasandu-le cu degetele. Puneti rulada pe tava - cu lipiturile in sus - crestati-o din loc in loc cu un cutit (ca pe o franzela) si ungeti-o cu galbenusul diluat cu o lingura cu apa.

Dati-o 45 de minute la cuptor sa se rumeneasca si serviti-o calduta, cu smantana dulce.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise