Rulada cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru umplutura - 6 mere,
  • 80 g zahar (brun),
  • 75 g nuca taiata marunt,
  • 75 g stafide,
  • 1 lamaie,
  • 2 linguri pesmet,
  • 2 linguri rom,
  • 2 lingurite scortisoara.
  • Pentru aluat: 300 g faina + inca 50 g,
  • 150 g unt moale,
  • 1 lingura smantana dulce,
  • 1 lingura zahar,
  • 3 galbenusuri.

Mod de preparare

Aluatul - Amestecati, intr-un castron, cu varfurile degetelor, faina, zaharul, untul moale si smantana. Framantati repede aluatul, adaugand 2 galbenusuri si circa 3 linguri cu apa rece. (Aluatul trebuie sa fie suplu, sa se desprinda de pe maini.) Adunati-l intr-o sfera, inveliti-l intr-o folie si tineti-l o ora la frigider.

Intre timp, curatati merele, taiati-le cubulete si puneti-le intr-un castron impreuna cu stafidele, coaja rasa de lamaie si romul. Presarati scortisoara si amestecati.

Incingeti cuptorul la 180gr. si tapetati o tava cu hartie pentru copt.

Intindeti aluatul pe planseta infainata, dandu-i forma unui dreptunghi. Presarati pesmetul, lasand pe toate laturile o margine libera de 2 cm, si peste pesmet intindeti un strat de nuca zdrobita. Umeziti marginile aluatului, pliati-le - din toate partile - spre mijloc si „sudati-le”, apasandu-le cu degetele. Puneti rulada pe tava - cu lipiturile in sus - crestati-o din loc in loc cu un cutit (ca pe o franzela) si ungeti-o cu galbenusul diluat cu o lingura cu apa.

Dati-o 45 de minute la cuptor sa se rumeneasca si serviti-o calduta, cu smantana dulce.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise