Rulada cu nuca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr faina alba.
  • 200 gr unt.
  • 2 oua.
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • zeama stoarsa de la o lamaie.
  • 1 lingura esenta de rom.
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 gr).
  • 150 ml lapte.
  • 6 linguri zahar.
  • 250 gr nuca strivita cu sucitorul (pentru umplututura).
  • 4 sau 5 linguri cu zahar, pentru amestecul de nuca.

Mod de preparare

Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o lamaie, apoi vom adauga faina, peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam drojdia, cu putin zahar si un praf de sare. Amestecam, pana se va face o coca elastica, dar nu prea tare. Mare atentie ca acest aluat prinde multa faina. Aceasta coca, o vom lasa circa 20-30 minute sa se odihneasca. Intre timp vom curata miezul de nuca si apoi il vom strivi cu sucitorul, apoi vom adauga si zahar dupa preferinte (cine vrea ca nuca sa fie mai dulce, pune mai mult zahar). Dupa cel putin 30 de minute vom imparti coca in 2 parti si vom face 2 suluri. Pe prima foaie vom pune jumatate din nuca strivita cu sucitorul, vom face prima rulada o vom pune in tava la cuptor pentru cel putin 45 de minute. La inceput vom lasa focul incet, iar dupa 30 de minute vom mari un pic flacara la cuptor. Pentru ca sa nu se incruzeasca le lasam sa se raceasca in cuptor. Aceasta rulada o putem servi, cu un pahar de suc proaspat din fructe. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise