Rulada cu nuca de cocos

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foaie
  • 400 g biscuti
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri cacao
  • Crema
  • 1 pachet margarina (temperatura camerei)
  • 100 g nuca de cocos
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune laptele pe foc cu zaharul si cacaoa sa se dizolve, dupa care se lasa sa se raceasca. Puteti sa puneti mai putin lapte si dupa ce s-au dizolvat sa puneti lapte rece. Sosul trebuie sa fie caldut. Se dau biscuitii prin masina de biscuti sau se faramiteaza cu facaletul.

Se toarna din sirop peste biscuti. Puneti putin cate putin pana se face o „coca” buna de intins. Niciodata n-o sa puneti aceiasi cantitate de lapte daca o sa folositi tipuri diferite de biscuiti.

Se imparte aluatul in doua parti egale. Pe o punga, sau folie de plastic se intinde coca. Se poate intinde cu mana sau puteti pune peste aluat o alta folie de plastic si sa o intindeti cu facaletul. Daca nu folositi folie aluatul se va lipi de facalet (sucitor).

Intr-un castron se freaca margarina, zaharul si nuca de cocos pana se omogenizeaza.

Se imparte crema in doua si se intinde uniform peste cele doua foi de biscuiti intinse. Se ruleaza avand grija sa nu prindeti folia inauntru. Se tine la frigider o noapte sa se intareasca. Se taie a 2-a zi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise