Rulada de biscuiti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g de biscuiti ( simpli sau ciocolata)
  • 1 cana de lapte
  • 1 pachet de unt
  • 1 plic de fulgi de nuca de cocos
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao pudra ( pentru biscuiti simpli)
  • o esenta de rom si una de vanilie

Mod de preparare

Se toaca biscuitii si se amesteca cu o cana de lapte, 4 linguri de zahar, 3 linguri de cacao si se framanta (laptele se adauga cate putin pentru ca trebuie sa iasa o foaie care se intinde ca la placinta).

Intr-un alt vas sa amesteca untul cu zaharul pana iese o pasta omogena dupa care se adauga si fulgii de cocos si se amesteca in continuare. Se ia o foaie de celofan si se unge cu un pic de ulei, se pune compozitia pe celofan si se intinde cu un sucitor uns cu ulei, se stropeste foaia cu putina esenta de rom dupa care se adauga crema de unt si se intinde uniform peste foaie.

Se ruleaza compozitia si se baga la frigider. Preferabil se serveste rece cu sos (ciocolata sau vanilie).

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise