rulada de capsuni cu frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de rulada
  • 5 oua
  • 0,100 g zahar tos
  • 0,100 g faina
  • Umplutura
  • 0,300 frisca
  • 0,300 capsuni (se pot folosi orice fructe de sezon)
  • 0,100 ml apa
  • 1 lingura de gelatina
  • 5 linguri zahar
  • 2 oua
  • 0,100 ml lapte
  • razatura de lamaie si vanilie
  • Pt decor
  • 0,200 g frisca batuta
  • 0,200 g capsuni

Mod de preparare

Foile de rulada

Albusul se bate cu zaharul, se adauga galbenusele, se amesteca usor, se adauga faina, se amesteca.

Pe hirtie de copt se intinde compozitia, se coace la 200 grade celsius aprox 8-10 min.

Atentie la copt, foile trebuie sa fie coapte, dar sa ramina flexibile, altfel nu se pot rula (se rup la rulat daca sunt arse).

Umplutura

Gelatina se pune la hidratat in apa.

Intr-o craticioara se pun ouale, zaharul, laptele, se bat cu telul para, apoi se pun pe foc si se tin pina se topeste zaharul. Se adauga gelatina, se mai tine pe foc aprox 2 minute, se lasa la racit, sa aiba temperatura 36-37 grade celsius, se amesteca cu frisca batuta.

Compozitia va fi ca o smintina mai groasa.

Se repartizeaza pe foi compozitia, se pun fructele taiate marunt si se ruleaza.

Se tin la rece 2 ore.

Decorat

Se pune in posul cu sprit frisca batuta si se decoreaza in functie de fantezia fiecaruia, se pun si fructe intregi sau taiate in jumatati.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise