Rulada de pui cu telemea si ardei gratinat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui dezosat
  • 140+ 50 gr telemea mixta
  • 1 ardei capia rosu
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce
  • 200 gr smantana 25%
  • 2 oua
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Se taie felii pieptul de pui (mi-au iesit 6 felii marisoare) si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce, se taie telemeaua felii de 1 cm grosime, apoi fasi de 1cm si ardeiul capia, fasii. Se aseaza cate-o fasie de telemea si unul de ardei si se ruleaza. Dupa ce se ruleaza feliile de pui, se seaza intr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu pesmet, pe diagonala ( vezi foto ). Batem ouale cu un praf de sare, adaugam smantana, 50 gr de telemea rasa si patrunjelul verde tocat.

Se toarna compozitia peste rulada si se introduce in cuptorul incalzit cca 30 min, pana ce se rumeneste deasupra. Apoi scoatem vasul si radem cascaval deasupra.

Introducem iar la cuptor pana ce se topeste cascavalul deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise