rulada necoapta cu nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 300g nuci curatate, 1 ou, 200g zahar, 2 linguri rase de cacao, esenta de rom
  • Crema: 200g unt, 100g zahar pudra, 2 galbenuse fierte tari, 3-4 plicuri zahar vanilat, visine din visinata sau conservate.

Mod de preparare

Blatul: se prajesc usor nucile in tigaie, se macina; se amesteca cu un ou crud, esenta de rom dupa gust, zeama de la visine, zaharul, cacaua. Se framanta pe o folie

sau celofan, se intinde cu spatula, cam cat o coala A4.

Crema: untul se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga celelalte ingrediente.

Crema se intinde pe mijlocul blatului sub forma de sul; blatul inveleste crema de ambele parti, apoi se da la frigider 2-3 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise