rulada necoapta cu nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 300g nuci curatate, 1 ou, 200g zahar, 2 linguri rase de cacao, esenta de rom
  • Crema: 200g unt, 100g zahar pudra, 2 galbenuse fierte tari, 3-4 plicuri zahar vanilat, visine din visinata sau conservate.

Mod de preparare

Blatul: se prajesc usor nucile in tigaie, se macina; se amesteca cu un ou crud, esenta de rom dupa gust, zeama de la visine, zaharul, cacaua. Se framanta pe o folie

sau celofan, se intinde cu spatula, cam cat o coala A4.

Crema: untul se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga celelalte ingrediente.

Crema se intinde pe mijlocul blatului sub forma de sul; blatul inveleste crema de ambele parti, apoi se da la frigider 2-3 ore.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise