Rulada turceasca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Am gasit reteta asta pe un blog;mi s-a parut interesanta;nu se foloseste cuptorul.E o reteta f.buna pt zilele toride sau pt.persoane,care nu au cuptor.
  • Am facut-o,dar nu mi-a prea iesit rulada;o fi fost de vina tipul fainii
  • consistent a “budincii”,grosimea “budincii”…………indeminarea………..nu stiu.Cind am vazut ca nu iese rol,am taiat bucati.
  • Dar voi mai incerca.Trebuie sa iasa rol.
  • Dar,credeti,rol sau bucati,e f.buna.Am servit si niste musafiri cu “rulada”mea nerulata;le-a placut f.mult.Nu le-am spus ca trebuie rulat.
  • Scriu reteta,exact cum am luat-o de pe blog.
  • -100 g de nuca de cocos
  • -1 l de lapte
  • -1 pahar de zahar tos(pahar mare,de apa)
  • -1 pahar(tot de apa) de faina
  • -50 g de unt,margarina
  • -200-250 ml de frisca lichida
  • -100 g de nuci macinate

Mod de preparare

Am folosit tava de cuptor;e mare.Are 40/35 cm.Pe tava se presara toata cantitatea de nuca de cocos.

Intr-o cratita,se amesteca,zaharul,faina si laptele(la rece).Laptele se pune incetul cu incetul,ca faina sa nu faca cocoloase.Apoi,punem cratita pe foc;se pune si untul.Amestecam tot timpul.

Dupa ce fierbe,facem focul f.mic si amestecind tot timpul,fierbem inca cca 2 minute.

Luam compozitia de pe foc,o punem peste nuca de cocos.Eu,am pus in comp.niste vanilie.

Dupa ce punem comp. peste nuca de cocos,o nivelam,putin,cu o lingura.

Lasam tava cu nuca de cocos si budinca,sa se raceasc f.bine;eu am pus-o vreo 2 ore in frigider.

In timpul asta batem frisca lichida;eu am pus putin intaritor de frisca.

Frisca rece,o punem peste “budinca”,rece.Peste frisca,se presara nuca macinata.

Lasam totul sa se raceasca(am lasat de seara pe dimineata),apoi se ruleaza.

E un deliciu.Pofta buna.

Am facut ieri,inca o data,reteta si uraaaaa,mi-au iesit rulourile.

Arata mult mai bine.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise