Rulada turceasca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • -1 pahar zahar
  • -1 pahar faina
  • -50 gr margarina
  • -100 gr nuca cocos
  • -200 ml frisca
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -1 pahar nuci

Mod de preparare

Se amesteca faina cu fazarul dupa care se toarna laptele cate putin amestecand cu telul sa nu se formeze cocolase apoi se pune pe foc amestecand incontinu cand incepe sa se ingroase se pune margarina(untul) se lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc . Intr-o tava se pune hartie de copt si se presara toata cantitatatea de nuca de cocos.Se toarna crema obtinuta peste nuca de cocos si cu ajutorul unei linguri se aseaza sa fie proportionala insa fara a strica stratul de nuca de cocosFrisca se bate bine iar cand s-a racit crema se aseaza peste .Nuca se prajeste un pic in tigaie. dupa care se faramiteaza si se pune peste frisca.Se da la rece cel putin 2 ore. Dupa ce a stat suficient la frigider se taie fasii si se ruleaza cu ajutorul un furculite.

***In loc de nuca simpla puteti face un caramel dinn zahar si sa adugai nucile in el se toarna pe o folie de stanoil se lasa sa se raceasca dupa care de toaca marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise