Rulouri (chiftelute) din cartofi si cascaval

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 cartofi medii
  • 100 g cascaval
  • o bucatica de unt (cat o nuca)
  • faina
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • marar (eu din pacate am avut doar uscat)
  • alte condimente (optional)
  • ulei ptr prajit
  • ustensile:
  • mixer, 2 boluri, o craticioara ptr fiert cartofiorii, un vas cu apa rece, o tigaie si multa rabdare ptr format rulourile
  • PS: in loc de cascaval puteti folosi o branza tare

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu sare. Fierbem cartofii si ii pasam ca pentru pireu amestecandu-i cu sare, piper, marar si alte condimente. Cascavalul il taiem fasi subtiri. Din pireul rezultat luam o lingura plina si o intindem in palma, punem in mijloc fasia de cascaval si o imbracam in acest pireu formand un rulou. Din cand in cand mai udam palmele cu apa rece. Rulourile astfel rezultate le trecem prin ou batut cu sare si piper, apoi prin faina si le prajim in ulei incins.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise