Rulouri cu salata de cruditati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 telina mare
  • 4-5 morcovi
  • 2 mere
  • 1 capatana de usturoi
  • 300 gr de sunca York patrata
  • 2-3 linguri de gelatina pudra
  • 100 gr de unt
  • maioneza cat sa se lege compozitia
  • sare / piper
  • Pt dessign: rosii cherry, rosii galbene, basline, ceapa verde, frunze de patrunjel(leustean)si gogosar

Mod de preparare

Telina si morcovi se curata si se rad pe razatoarea mica, merele se curata de coaja se rad pe aceeasi razatoare se storc si se amesteca cu celalalte legume, se pune sare, piper se curata si se sfarama usturoiul se amesteca cu maioneza (sa nu fie apoasa, merele se storc bine la fel si morcovul)

Se ia felia de sunca si se umple cu aceasta compozitie felia trebuie sa fie mare deoarece se va taia in 1/2.

Dupa ce s-au umplut se dau la frigider 30 minute.

Se scot de la frigider si incepe etapa de dessign. Se taie rosiile in 1/2, se aleg frunze frumoase de patrunjel, se taie in bucati mici gogosarii si maslinele. Gelatina se pune pe foc cu 1 cana de apa rece, se lasa sa se intareasca cam 10 minute pe foc dupa care se da deoparte, cand s-a racit se trece la aranjarea rulourilor: se taie in jumatati si incep sa se aranjeze primele punem rosiile cherry(rosiile galbene) pe toate rulourile, se pune gelatina peste, dupa care punem frunzele de patrunjel, se unge cu gelatina din nou ca sa se fixeze, dupa care punem maslinele si se unge din nou cu gelatina, dupa fiecare bucatica de leguma asezata pe rulou se unge cu gelatina pentru a se fixa pe rulou, se pun gogosarii si din nou se unge cu gelatina, iar la sfarsit facem un cornet subtire si punem unt dupa care se da din nou cu gelatina.

Rolul gelatinei este exential asa ca mare atentie sa fie de buna calitate.

Se pun rulourile la frigider cand sunt gata se pun pe un alt platou si se servesc.

Pofta Buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise