Rulouri cu varza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -1 kg.faina
  • -150 gr.margarina topita(se poate inlocui cu ulei-aceeasi cantitate rezultata in ml.prin topirea margarinei)
  • -40 gr.drojdie
  • -300 ml.apa
  • -1 lingurita zahar
  • -1 varf cutit sare
  • Pentru umplutura:
  • -1 varza de aprox.1,5-2 kg.
  • -1 ceapa
  • -150 ml.ulei
  • -piper dupa gust
  • -sare dupa gust
  • -optional:2 linguri bulion,cate o lingura de chimen,susan si seminte de dovleac decojite,1 legatura marar

Mod de preparare

Aluatul:Se face o maia din drojdie,zahar,100 ml.apa calduta si 2-3 linguri faina,pe care o lasam sa creasca 10-15 minute.Dupa aceea o amestecam cu restul de faina,sarea si apa calduta ramasa.Apoi adaugam margarina topita (sau uleiul)amestecand si framantand bine aluatul.Cand incepe sa faca basiti si nu se mai prinde de mana il acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc cald 30 min.sa cresca.

Compozitia:Se toaca varza si ceapa marunt si se calesc la foc mic,amestecand mereu sa nu se prinda (se poate pune 50 ml.apa).Cand e gata se adauga condimentele.Se lasa sa se raceasca.

Cand aluatul a crescut se taie in atatea bucati cate rulouri dorim.Intindem fiecare bucata de aluat pe care punem umplutura (la fel portionata dupa cate bucati de aluat am taiat)si rulam.

Punem rulourile in tava unsa cu ulei sau cu hartie de copt.Mai lasam la crescut 15-20 min.

Dam la copt in cuptorul in prealabil incalzit, aprox.1/2 ora.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise