Rulouri de Dovlecei cu Branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 dovlecei curatati si spalati
  • 200 gr. de branza telemea rasa sau sfaramata (daca nu avem branza telemea putem folosi si branza dulce, dar condimentam cu mai multa sare sau chiar si crema de branza)
  • 2 oua pentru umplutura
  • o lingura de ulei
  • 2 linguri mari de smantana
  • 2 oua pentru gratinat
  • sare
  • o legatura de marar spalat

Mod de preparare

Pasul 1

Incalzim cuptorul.

Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului pentru curatat legume.Tocam marunt mararul.

Pasul 2

Batem bine 2 oua.Punem ouale batute peste branza telemea. Adaugam putina sare, pentru ca branza este deja sarata.Punem jumatate din cantitatea de marar tocat. Amestecam bine toate ingredientele.

Pasul 3

Punem pe fiecare felie de dovlecel cate o lingurita din compozitia de branza. Rulam strans feliile de dovlecel. Continuam pana cand terminam toate feliile de dovlecel.

Pasul 4

Batem bine si celelalte doua oua.Peste oua adaugam smantana. Punem mararul ramas si amestecam bine.

Pasul 5

Pregatim un vas termorezistent. Punem uleiul in vas si il ungem bine. Asezam in vas rulouri de dovlecel, pe verticala (in picioare). Turnam deasupra amestecul de ou, smantana si marar. Scuturam bine vasul pentru ca smantana si oul sa patrunda uniform printre rulourile de dovlecel. Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru 35 de minute.

Pasul 6

Cand dovleceii sunt rumeniti, scoatem vasul din cuptor. Lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise