Rulouri de dovlecel si vanata cu branza si sunca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare
  • 1 vanata
  • 8 felii sunca praga
  • 250 gr. branza de vaci ( sau urda)
  • 2 cepe
  • 1 legatura marar
  • 1 foaie dafin
  • 3 catei usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 4 linguri otet
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lamaie
  • 2 rosii
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru.

Mod de preparare

Cureti dovlecelul si vanata de coaja , le tai felii pe lungime si le prajesti in ulei incins.Cand sunt gata, le lasi sa se scurga ( de preferat folosesti servetele absorbante de bucatarie)si in acest timp pregatesti Marinata:Cureti usturoiul , il tai marunt si-l prajesti putin in ulei impreuna cu foaia de dafin ;stingi cu vinul ,otetul si zeama de lamaie, apoi condimentezi cu cimbru,sare si piper dupa gust si dai marinata deoparte.O lasi sa se raceasca putin , apoi o torni peste feliile de legume prajite si le lasi sa se marineze 1 ora . In acest timp freci branza cu 2 linguri ulei , adaugi ceapa si mararul tocate marunt si potrivesti de sare si piper . Scurgi bine feliile de legume , asezi o felie de vanata peste una de dovlecel , intinzi peste ea o lingura de crema de branza , pui si o felie de sunca , rulezi si prinzi cu scobitori . Dupa ce le-ai pregatit pe toate le asezi pe un platou si pregatesti Sosul : Oparesti rosiile si le cureti de pielite , le tai marunt si le amesteci cu marinata in care au stat feliile de legume prajite , o lingura de zahar , sare si piper dupa gust . Torni sosul peste rulourile de dovlecel si vanata si le duci la masa .

Pofta buna !!!

Poti folosi pentru rulouri doar dovlecel sau numai vanata in cazul in care nu le ai pe amandoua , iar sosul nu este obligatoriu sa fie pus peste rulouri , acesta poate fi asezat intr-o sosiera si servit ca atare langa poate cineva doreste mai mult sau mai putin dupa caz .

Rulourile sunt foarte festive si de aceea se pot folosi si la ocazii sau pentru o masa in familie .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise