Rulouri de sunca - festive

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sunca de Praga sau de pui (felii patrate)- in functie de numarul de pers. -ex.10 felii
  • morcov - 2 buc.
  • telina - 1 buc. mica
  • cartof - 2 buc.
  • castraveti acrii - 2 buc.
  • gogosari acrii - 2 buc.
  • maioneza - 1 cana
  • gelatina - 1 plic

Mod de preparare

Se fierb legumele (curatate, spalate) intregi, se taie apoi marunt castravetii, gogosarii si legumele fierte - se amesteca cu maioneza, se adauga sare si piper. Se aseaza pe felia de sunca cam o lingura - doua de salata de legume, se ruleaza si se aseaza pe un platou rulourile unul langa altul.

Se orneaza cu feliute de maslina, maioneza, feliute subtiri de castravete sau frunzulite de patrunjel. Dizolvam gelatina in apa, o turnam incet cu ligura peste rulouri si bagam platoul la frigider. Cand le scoateti gelatina vor sclipii, gelatina intarita dand un aer sofisticat unor chestii asa de simple.

Intr-un an am folosit de Craciun, pentru ornarea rulourilor gelatina rosie si au fost foarte haioase!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise