Rulouri de sunca umplute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pt. ca 4-6 pers)
  • - 300g cartofi
  • - 200g morcovi
  • - 100g boabe mazare(din conserva sau congelate)
  • - 80g castraveti murati
  • - 120g mainoneza
  • - 80g iaurt natur
  • - 50g/ml lapte
  • - 3 foi gelatina
  • - sare+piper
  • - 4-6 felii de sunca.(poate sint necesare mai mai multe.Asta depinde de cit de mari sint feliile)

Mod de preparare

Legumele in prealabil fierte (de preferinta in supa.Primesc un gust mai bun)si restul care nu trebuie fierte, se taie in cubulete nu prea mari.Daca mazarea este de la congelator acesta se pune sa de-a si ea intr-un clocot cu legumele.

Maioneaz se amesteca cu iaurtul si se condimenteaza cu sare si piper.

In apa rece se pun la inmuiat pentru min. 5 min. folie de gelatina.

Laptele se incalzeste si in el se dizolva gelatina inmuiat si stoarsa putin.

Gelatina dizolvata se amesteca cu masa de maioneza +iaurt si astefel se amesteca cu legumele.

Totul se amesteca bine , se degusteaza eventual condimenteaza sis e lasa la friginder ca. 10-15 min , pina ce umplutura se intareste putin.

Dupa aceea fiecare felie de sunca se umple cu acesta umplutura , se ruleaza si aseaza pe un platou.Eventual daca este necesar se gelatineaza deasupra cu gelatina dozolvata in apa sau supa clara.

Daca se decoreaza cu legume si acestea se pot gelatina.

***tip***

~ Daca se doreste se poate pune in umplutura si ceva carne fiarta sau chiar bucatele din sunca.

~ In loc de maioneza si iaurt se poate folosi brinza de vaci proaspata.

~~~~~~~~~~~~~~~

http://leckereien.blogspot.com/2010/02/rulouri-din-sunca-umplute.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise