Rulouri de vinete si dovlecei cu sunca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 dovlecel mare,
  • 1 vanata,
  • 7 linguri ulei,
  • 2 catei de usturoi,
  • 3 fire de cimbru,
  • 1 foaie de dafin,
  • 75 ml vin alb sec,
  • 4 linguri otet aromat,
  • zeama de la 1/2 de lamaie,
  • sare, piper,
  • 200 g branza grasa de vaci,
  • 8 felii sunca de Praga,
  • 1/2 legatura ceapa verde,
  • 1 rosie,
  • zahar.

Mod de preparare

Se taie dovlecelul si vanata - pe lung - in 8 felii subtiri, se prajesc in 3 linguri cu ulei incins si se pun intr-un vas mai adanc. Se curata usturoiul si se toaca marunt si se aleg frunzulitele de cimbru. Se pun la incins 2 linguri cu ulei si se calesc in el, circa 2 minute, usturoiul si foaia de dafin. Se sting cu vin, otet si zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se lasa putin sa se raceasca, se toarna peste feliile de dovlecel si vanata si se lasa sa se patrunda 60 de minute.

Se freaca bine branza de vaci cu 2 linguri cu ulei, se incorporeaza ceapa verde taiata rondele si se gusta de sare si piper. Se scurg feliile de dovlecel si vanata, se aseaza una peste alta cate o felie de vanata si una de dovlecel, iar deasupra se intinde branza. Peste branza se pune cate o felie de sunca, se ruleaza si se fixeaza cu scobitori. Se curata rosia de pielita, se taie miezul marunt si se amesteca cu 4 linguri de marinata (in care au stat feliile de dovlecel si de vanata). Se gusta rosia cu sos de sare, piper si zahar si se serveste cu rulourile de legume umplute cu branza si sunca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise