Rulouri picante

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru coca
  • 500g faina
  • 10g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 200 g cascaval
  • 1 ceapa
  • 2-3 buc. carnati
  • 1 bucata salam
  • ketchup
  • 1 ou
  • condimente dupa gust

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in 2-3 linguri de apa calduta.

Apoi se adauga 2-3 linguri de faina.

Se incorporeaza faina cat sa fie ca o smantana, se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la un loc caldut si ferit de curent.

Se pune faina intr-un lighean, se adauga maiaua, se amesteca putin cat sa se incorporeze in faina.

Apoi pe masa se pune faina, se face o gaurica in care se adauga oul, uleiul, praful de sare si se framanta un aluat usor de lucrat cu el.

Trebuie sa rezulte un aluat elastic si usor de modelat.

Se intinde o foaie potrivit de subtire.

Se pune ketchup peste toata foaia.

Intre timp, pregatim umplutura, tocam ceapa marunt, carnati si salamul bucatele mici iar cascavalul il dam pe razatoare.Se amesteca toate impreuna cu oul si condimente, eu am pus piper, rozmarin, chili si ardei iute uscat si macinat.

Se amesteca cat sa se incorporeze bine in ou.

Se intinde compozitia peste foaia de aluat apoi se ruleaza

Se taie bucati cat dorim de mari, nu foarte mai ca sa nu se lase.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut.

Se pune putin cascaval si deasupra.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.

Se servesc simple sau cu maioneza, ori ketchup, depinde de gusturile fiecaruia.

Va doresc pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise