RULOURI SURPRIZA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 150 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri de smantana
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema :
  • 4 albusuri
  • 4-5 linguri de zahar pudra
  • un pliculet zahar vanilat
  • putina esenta de vanilie
  • un pahar nuci macinate
  • 2-3 linguri dulceata

Mod de preparare

Se prepara un aluat potrivit,se framanta foarte bine si se formeaza cca 30-35 de mingiute,care se intind fiecare intr-o foaie mica.Fiecare foaie se unge(se umple) cu crema,se ruleaza si se aseaza in tava unsa cu putin unt.Se coc la foc potrivit si dupa racire se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu scortisoara sau se toarna peste ele putin sirop obtinut din apa si miere de albine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise