Sütlaç - Budinca turceasca de orez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 1/2 cana orez cu bobul lung
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingura amidon de porumb

Mod de preparare

Orezul se spala si se scurge de apa. Se amesteca orezul cu laptele si se fierbe la foc mic/potrivit, amestecind din cind in cind.

Cind orezul s-a inmuiat se adauga zaharul si se amesteca.

Se amesteca amidonul cu citeva linguri de apa si se adauga peste orez. Se amesteca continuu pina cind incepe sa fiarba.

Se toarna in castronele si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se pastreaza la frigider. Se poate servi cu scortisoara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise