Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • o cană zahăr (250 g)
  • 1 pachet unt
  • o cana lapte
  • 2 sau 3 linguri cacao
  • 3 vanilii(sau o fiola esenta vanilie dr oetker)
  • 450 g biscuiti
  • Petite beure
  • (adica un pachet mare)

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Se maruntesc biscuitii cu mana.

Intrun vas punem untul la topit la foc mic. Intre timp frecăm bine ouăle cu zahărul, vanilia, apoi cacao şi la urmă adaugăm laptele. Amestecăm totul bine si turnăm peste untul topit. Amestecăm continuu până se îngroaşă puţin. Acum luam vasul de pe foc şi adăugăm biscuiţii zdrobiţi, amestecam bine sa se omogenizeze. Se imparte in 2 şi se rulează pe 2 folii de nylon, sau celofan, sub forma unui salam. Foliile se ung cu putina margarina, să se dezlipeasca mai uşor compozitia. Se ştie, foliile se leagă la capete, salamul se pune la frigider după ce s-a răcit. Cine doreste poate adauga si un pumn da nuca prajita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise