Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg biscuiti simpli
  • 1 l lapte (depinde de biscuiti daca folositi tot laptele- trebuie sa puneti cate putin sa nu se inmoaie de tot biscuitii)
  • miezul de nuca de la 20-25 nuci
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 100 g stafide
  • 250 g rahat
  • Pentru crema:
  • 1 ou
  • 1 pachet de margarina Rama
  • 12 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 3-4 linguri de cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune margarina Rama, zaharul, oul si se amesteca incontinuu la foc mic sa nu se lipeasca. Cand s-au topit si s-au omogenizat se adauga cacaoa, zaharul vanilat, esenta de rom. Se va opri focul si se lasa putin sa se racoreasca, dupa care se va turna si se va amesteca cu restul compozitiei.

Biscuitii se rup bucati potrivite, dupa care se stropesc cu lapte caldut, se amesteca usor si se lasa cateva minute. Se adauga toate ingredientele (rahatul taiat feliute, nuca macinata, stafidele, nuca de cocos), apoi se toarna crema si se amesteca bine, dar usor. Pe tipla sau pe folie de aluminiu se aseaza compozitie, se uniformizeaza, se ruleaza dand forma unui salam. La fel se procedeaza pana se termina toata compozitia. Se pastreaza la rece. Se serveste taiat in feliute. Este un desert minunat pentru orice ocazie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise