Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -450g biscuiti Petit Beurre
  • -200g unt
  • -300ml lapte
  • -6 linguri de zahar
  • -3 linguri cacao
  • -300g rahat
  • -150g nuci
  • -150g smochine
  • -120g stafide
  • -1/2 fiola de esenta de vanilie
  • -1 fiola de esenta de rom

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron. Se taie rahatul cubulete , smochinele bucatele cam cat stafidele, stafidele se pun asa cum sunt, nucile se taie bucatele cu cutitul si toate acestea se amesteca cu biscuitii din castron. Intr-un vas se amesteca zaharul cu cacaoa , iar in altul se pune laptele la fiert. Cand a fiert in el se pune zaharul cu cacaoa si se amesteca bine pana nu mai are cocoloase. Apoi se pune untul si cand acesta s-a topit se ia craticioara de pe foc. Compozitia se toarna peste biscuiti cate putin si se amesteca prin rasturnare usor sa nu se sfarame biscuitii. In acest timp se adauga si esentele. Se ia apoi o folie de bucatarie si se intinde pe masa. Pe ea se pune compozitia impartita in doua. Se fac doua suluri rotunde cu mana care se invelesc cu folia de bucatarie si care se baga la frigider pana a doua zi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise