Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingurita scortisoara
  • 250 gr unt sau margarina
  • 250 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 kg biscuiti
  • 24 gr zahar vanilat (2 pliculete)
  • 1 lingura esenta de rom
  • 500 gr rahat

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Mai intai rupem biscuitii bucatele. Rahatul il taiem cubulete mici pe care il tavalim prin zahar pudra sau nuca macinata ca sa nu se lipeasca intre ele. Intr-un castron mare amestecam bucatile de biscuiti cu rahatul

Din apa, zahar, margarina si cacao facem un sirop pe care il fierbem pe aragaz pina se topeste zaharul si margarina. Adaugam scortisoara si esentele de rom si vanilie.

Varsam siropul obtinut peste biscuiti si rahat, amestecam bine si lasam 15 minute la odihnit. Dupa 15 minute intindem folie alimentara sau hartie de copt si turnam compozitia din castron. Modelam sub forma de sul, legam la capete si dam la rece pana a doua zi. Feliem si servim.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise