Salam de biscuiţi reţetă cu stafide

Salam de biscuiţi reţetă cu stafide

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti uscati
  • 100 gr stafide
  • 50 gr zahar
  • 1 pahar cu lapte
  • 1 pahar cu visinata
  • 50 gr nuca de cocos
  • coaja de la o portocala netratata
  • 50 gr unt
  • 30 gr cacao

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă cu stafide

Se sfarama biscuitii uscati cu mana,nu conteaza daca raman bucatele mai mari,cu lichidul pe care-l vom adauga,se vor inmuia si se formeaza o pasta.Se pune la incalzit laptele,dar nu lasam sa fiarba,adaugam stafidele ,coaja de portocala rasa,cacaoa,zaharul si amestecam bine.Se toarna aceasta compozitie peste biscuiti.Se amesteca bine si continuam cu paharul de visinata,apoi cu untul topit.Se amesteca din nou totul foarte bine si se pregateste o folie transparenta,de aluminiu,sau pt cuptor si adaugam aceasta pasta peste hartie.Se da forma unui salama si se baga la rece cateva ore.Cand s-a intarit se da prin nuca de cocos,se taie felii si se serveste.Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise