Salam de biscuiţi reţetă de post

Salam de biscuiţi reţetă de post

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g biscuiti simpli (populari);
  • 1 sticluta esenta rom;
  • 150 ml apa;
  • 2 linguri cacao;
  • 3 linguri zahar;
  • 4 linguri apa;
  • 100 g margarina;
  • stafide;
  • 2 linguri dulceata

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă de post

Pentru varianta "de dulce" se inlocuieste 150 ml de apa cu lapte si margarina cu unt.

Se rup biscuitii bucatele - asta este partea cea mai grea :). Peste biscuitii rupti se toarna esenta de rom si apa.

Intr-o craticioara se amesteca cacao, zaharul si cele 4 linguri de apa si se pune pe foc.

Se lasa sa dea intr-un clocot, se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Sosul astfel obtinut se toarna peste biscuiti. Se amesteca pana sunt toti acoperiti de sosul de cacao, se adauga dulceata si stafidele si se omogenizeaza.

Pe masa se intinde folie alimentara, si se pune jumatate din compozitie. Se formeaza un sul si se impacheteaza strans. La fel si pentru cealalta jumatate. Se da la rece pana se intareste bine.

Iar cu putina glazura de cacao si o foita de zahar ars... banalul salam de biscuiti poate arata foarte bine...

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Magie in Farfurie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise