SALATA DE ANDIVE RAFINATA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 Andive nu prea mari
  • 100 gr sunca
  • 1 grepfrut
  • 1 pahar de maioneza
  • piper alb
  • putina zeama de lamaie
  • 2 oua fierte tari
  • sare

Mod de preparare

Andivele se curata si spala bine, se taie transversal in bucati de cca 2 cm grosime, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza putin si se pun intr-un castron de sticla. Se adauga maioneza, piperul, ouale fierte tari taiate rondele, 2/3 din cantitatea de felii de sunca taiate in patrate de cca 2x2 cm si bucati de miez de grepfrut, curatate de pielita. (Fiecarei feliute de grepfrut i se inlatura camasa alba cu grija sa nu spargeti celulele miezului) Se amesteca usor.

Restul de sunca se aseaza frumos deasupra. Se infinge un miez mic de andiva putin desfacut, in mijlocul castronului cu salata, ca decor.

E o salata rafinata, care se poate servi atat ca aperitiv cat si la sfarsitul unei mese festive.

Cei care mananca dietetic, pot amesteca maioneza cu cateva linguri de iaurt foarte proaspat, scurs de zer.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise